Wandelknooppunten netwerk


Recreatieschap Drenthe ontwikkelt, realiseert en onderhoudt het wandelknooppunten netwerk door heel Drenthe en de gemeente Ooststellingwerf. Bij het wandelknooppunten netwerk loop je van knooppunt naar knooppunt en kun je zelf je eigen kortere of langere wandelroute samenstellen. Zo kom je als wandelaar langs schitterende bekende en minder bekende plekjes van Drenthe. Het filmpje geeft uitleg over het wandelknooppunten netwerk.

 

In fases ontwikkelt en realiseert Recreatieschap Drenthe dit wandelknooppunten netwerk voor de Drentse gemeenten en de Friese gemeente Ooststellingwerf. Om te komen van plan tot uitvoering is een intensief proces dat Recreatieschap Drenthe samen met inwoners en grondeigenaren opstart. Dit proces duurt gemiddeld minimaal 2,5 jaar.

 

 

Hoe verloopt het proces om tot een wandelknooppunten netwerk te komen? Klik hier voor een overzicht van de te nemen stappen.

Heeft u nog vragen? Check dan hier het overzicht met veelgestelde vragen.

Netwerken die nog niet gestart zijn of nog in ontwikkeling zijn te vinden via deze link. Deze coneptnetwerken zijn de basis voor het proces dat we met de lokale bevolking ingaan en wordt aangepast aan de lokale wensen en ideeen.

Recreatieschap Drenthe

Knelpunten en uitdagingen voor het wandelnetwerk

Tijdens de ontwikkeling van het wandelnetwerk ontmoeten we veel enthousiasme. Maar ook horen we andere geluiden. Lees verder

Recreatieschap Drenthe

Vragen en Antwoorden

Heeft u vragen over het wandelnetwerk?

Lees verder

Wandelnetwerk Borger-Odoorn

In Borger-Odoorn is het wandelnetwerk klaar.
Lees verder

Wandelnetwerk Coevorden

De ontwikkeling van het wandelknooppunten netwerk in de gemeente Coevorden is uitgesplitst in twee fases.
Lees verder

Wandelnetwerk De Wolden

Het landschap in De Wolden is door zijn gevarieerdheid een aantrekkelijk gebied voor wandelaars. Het wandelnetwerk in de gemeente De Wolden is klaar. 
Lees verder

Wandelnetwerk Emmen

De wandelroute is uitgezet in het veld in het gebied Bargerveen. Het Naturpark Bargerveen is een grensoverschrijdend natuurpark volgens Duits concept in Zuidoost-Drenthe, het Eemsland en het Grafschaft Bentheim.

Lees verder

Wandelnetwerk Hoogeveen

Recreatieschap Drenthe voert in opdracht van de gemeente Hoogeveen het project ‘Wandelknooppuntennetwerk Hoogeveen’ uit. In dit project leggen we een wandelnetwerk aan met genummerde knooppuntpalen dat zoveel mogelijk gaat over (onverharde) wandelpaden en rustige wegen. Het netwerk maakt het voor de wandelaar mogelijk om zelf routes op maat te maken.

Raadpleeg hier het CONCEPT Wandelknooppuntennetwerk Hoogeveen. Let op in de link staat een kaart van het concept netwerk (dus nog niet definitief). Aan de eigenaren van de gronden waar de tracés langsgaan, wordt toestemming gevraagd om het netwerk over hun grond aan te leggen.

Tracés waar we geen toestemming voor krijgen om op te nemen in het netwerk vervallen en worden verwijderd uit het netwerk. 

Na plaatsing van alle palen en borden in het veld (in 2023) worden de knooppuntnummers ook zichtbaar gemaakt op de online wandelplanners voor recreanten zoals de planner van Wandelnet.

Voor meer informatie over dit project kan je contact opnemen met Ingeborg de Groot of Simon van Veen via 0521 - 593 210 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wandelnetwerk Meppel

De ontwikkeling van het wandelknooppunten netwerk in de gemeente Meppel is uitgesplitst in twee fases.
Lees verder

Wandelnetwerk Midden-Drenthe

De ontwikkeling van het wandelknooppunten netwerk in de gemeente Midden-Drenthe is uitgesplitst in twee fases.
Lees verder

Wandelnetwerk Noordenveld

Recreatieschap Drenthe voert in opdracht van de gemeente Noordenveld het project 'Wandelknooppuntennetwerk Noordenveld fase 1' uit. In dit project leggen we een wandelnetwerk aan met genummerde knooppuntpalen dat zoveel mogelijk gaat over (onverharde) wandelpaden en rustige wegen. Het netwerk maakt het voor de wandelaar mogelijk om zelf routes op maat te maken.

Wandelknooppuntennetwerk Noordenveld fase 1
Fase 1 bestaat uit tracés in en bij Veenhuizen, Norg, Peize-zuid, omliggende dorpen en buitengebied. Raadpleeg hier de kaart van het Wandelknooppuntennetwerk Noordenveld fase-1.

Na plaatsing van alle palen en borden van fase 1 in het veld (naar verwachting medio 2022) worden de knooppuntnummers ook zichtbaar gemaakt op de online wandelplanners voor recreanten zoals de planner van Wandelnet.

Ontdek hier de eerste wandelknooppuntenroute in Noordenveld die je al kunt volgen. De palen en borden van deze route op basis van knooppunten zijn inmiddels geplaatst in het veld.

Wandelknooppuntennetwerk Noordenveld fase 2
In mei 2022 starten we met het project Wandelknooppuntennetwerk Noordenveld fase 2. Deze fase richt zich op het realiseren van een wandelnetwerk in de rest van de gemeente Noordenveld: Peize (noordzijde), de Onlanden, Roden, Nieuw-Roden, Een, Een-West en de andere omliggende dorpen en buurschappen en buitengebied.

Voor meer informatie over beide projecten kan je contact opnemen met Ingeborg de Groot via 0521 - 593 210 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wandelnetwerk Ooststellingwerf

Het wandelknooppunten netwerk in de Friese gemeente Ooststellingwerf is klaar.

Wandelnetwerk Westerveld

De ontwikkeling van het wandelknooppunten netwerk in de gemeente Westerveld is uitgesplitst in drie fases. In een deel van de gemeente is het netwerk al klaar; een ander deel loopt in de periode 2019 - 2021 en het laatste deel wordt nog ontwikkeld.
Lees verder

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.